OSCO In The Tropics

OSCO In The Tropics

Egzotyczny, delikatny i uzależniający


Składniki:

50ml OSCO L'Original

20ml limonki

20ml syropu z prażonego kokosa

2 krople bitteru kakaowego


Sposób przygotowania:

Wlej wszystkie składniki do shakera. Wstrząśnij i przelej do oszronionej szklanki typu coupette.


Przepis na syrop z prażonego kokosa


Składniki:
150gr startego kokosa

70cl syropu trzcinowego


Sposób przygotowania:
1. Zrumienić rozdrobniony kokos w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180°C.

  1. Wlać prażony kokos i syrop z cukru trzcinowego do słoika.
  2. Odstawić do lodówki na 24 godziny
  3. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito i wycisnąć tylko syrop.

*Przechowywać w lodówce przez 1 do 2 miesięcy

Powrót do bloga